Dobrodošlica prvačićima 2023/2024.

🎊Dragi naši prvačići
Imali smo strah da ove riječi neće doprijeti do vas u slučaju da još ne znate čitati i pisati, ali onda smo se sjetili da ponekad riječi nisu ni potrebne. Djela će pokazati i vi ćete znati šta osjećamo i želimo da znate.
Danas je bio vaš prvi dan u školskim klupama. Možda ste bili uplašeni. To je sasvim u redu jer i mi smo uplašeni. Možda ste bili pomalo izgubljeni u nepoznatom. Znajte da se mi tako osjećamo. Možda uzbuđeni zbog novih lica i događaja. Sve što osjećate sasvim je normalno!
I mi, vaši učitelji, smo uplašeni. Imamo mali strah da li ćemo moći biti najbolji za vas, da li ćemo ispuniti vaša očekivanja.
A onda se sjetimo da smo zato izabrali ovaj poziv-da zajedno učimo jedni druge i jedni o drugima. Da držeći se za ruke koračamo, upijamo nova znanja, istražujemo i ‘osvajamo’ svijet. 🎊
Danas je naša velika porodica zvana OŠ “Zalik” bogatija za 70 dječaka i djevojčica. Dobrodošlicu im je poželio direktor Džemal Juklo rekavši kako ćemo zajedno učiti da “ne idemo maleni ispod zvijezda”. Kao djeca, kao ljudi rast ćemo, postajati bolji i dosegnuti zvijezde.
Pedagogica Vilda Husković i učiteljice I razreda (Inela Agić, Jasmina Drežnjak, Mirzada Hotić, Amira Obradović) pročitale su spiskove đaka po odjeljenjima. Nakon toga uputile su se u svoje učionice gdje su prvačići prvi put dijelili školske klupe sa svojim drugarima.
Prvi dan škole jedan je od najvažnijih u rastu i razvoju djeteta. Nadamo se da smo našim prvacima prenijeli djelić pozitivne atmosfere koja vlada u našoj školi i da će radosni koračati u školski objekat svaki dan narednih devet godina.
Mnogo sreće, znanja, smijeha, radosnih avantura želimo našoj novoj generaciji. Iste želje dijelimo za naše starije generacije. Ponosni smo na sve vas.
🌸Sretan početak nove 2023/2024.godine! 🌸