Od Kulina bana i dobrijeh dana

Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine započelo je historijsko- dokumentarističkom izložbom “Od Kulina bana i dobrijeh dana” koju je osmislila i realizovala historijsko-debatna sekcija naše škole pod vođstvom nastavnika Amire Maksumić i Armina Pandura. Izložbu je otvorila doc. dr. Irma Marić, profesorica na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru. Ona je iskazala zadovoljstvo ovakvim načinom učenja historije i realizacijom manifestacije Dana nezavisnosti.
U holu naše škole prikazana je historija Bosne i Hercegovine kroz koju su nas recitalom proveli članovi historijsko-debatne sekcije. Pratili smo razvoj Bosne i Hercegovine od Kulina bana, perioda vladavine Osmanskog carstva, Austro-Ugarske vladavine, BiH u sastavu Kraljevine SHS i Jugoslavije, SFRJ pa sve do stjecanja nezavisnosti koja je plaćena životima i ljubavlju njenih najboljih sinova.
Mali hor je ovu kreativnu i interesantnu izložbu propratio taktovima pjesme o jedinoj nam domovini.
Naši gosti su sa oduševljenjem pratili zanimljiv i edukativan performans.
Obilježavanje Dana nezavisnosti nastavlja se svečanom akademijom na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta „ Džemal Bijedić i u Domu Herceg- Stjepana Kosače gdje će biti održan prigodan program .