Dodjela certifikata za uspješno realizovan projekat

Danas je u našoj školi upriličena dodjela certifikata edukatorima projekta “Jačanje socijalnog uključivanja- jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspješnog razvoja djece sjeverozapadnog Balkana 2016.-2018.”
Projekat su predstavili prof. Lidija Jerković, ispred Zavoda za školstvo, mr. Nusret Omerika iz Pedagoškog zavoda Mostar i Nefiza Dautović ispred Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a.
Certifikate je uručio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, dr. sc. Rašid Hadžović koji je u obraćanju prisutnim ukazao na značaj jednog ovakvog projekta kao podrške unapređenju kvalitete obrazovanja u BiH te usklađivanju obrazovnih praksi i standarda sa međunarodnim.
Projekat se realizovao kroz replikacione treninge u koje su bili uključeni nastavnici razredne nastave, nastavnici bosanskog jezika i pedagozi. Treneri-edukatori iz naše škole bili su Adisa Pajević, Irma Đono i Enisa Čevra.
Projekat se realizovao u svim školama na nivou HNK-a u organizaciji Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, Pedagoškog zavoda Mostar i Zavoda za školstvo uz podršku nevladine organizacije Save the Children.
Voditeljica današnje ceremonije dodjele certifikata bila je učenica 7. razreda naše škole, Hana Juklo.

Čestitke našim edukatorima na uspješno realizovanom projektu.