Zimski bazar

Zimski bazar u prostorijama Centra za kulturu

Zimski bazar u organizaciji jedanaest osnovnih škola Grada Mostara i Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales” upriličen je u prostorijama Centra za kulturu 29.12.2017. godine.
Učenici i nastavnici naše škole predstavili su se svojim kreativnim radovima koji su rezultatat mašte, truda i vrijednog rada naših školskih sekcija. 
Bazar je otvorila Senada Sadović, šefica Službe za odgoj, obrazovanje i sport grada Mostara.

Bazar kreativnosti u prostorijama naše škole

Učenici, roditelji i uposlenici naše škole uspješno su realizovali Bazar kreativnosti 26.12.2017. godine. Veliki broj učenika, roditelja i naših prijatelja odazvalo se da podrži Bazar i sve ono što su vrijedni učenici i uposlenici škole pripremili za goste. Profesorica Sanela Kuko ispred Vijeća roditelja poželjela je dobrodošlicu prisutnim a školski hor i ritmička sekcija oduševili su goste muzičko-plesnim tačkama: veselo, poletno i sretno.
Direktor škole Džemal Juklo i predsjednik Vijeća roditelja Izudin Kurtović uručili su diplome najuspješnijim u sportskim takmičenjima za roditelje. Direktor škole je odao priznanje nastavnici Radmili Ćirić za dugogodišnji uspješan rad na izdavanju školskog časopisa “Mladost”.
Na štandovima se moglo naći svega, od slatkih i slanih jela do ručno rađenih predmeta, nakita i suvenira. Bazar kreativnosti je pokazao da naša škola može da se ponosi nesumnjivo velikim talentima koje ima u svojim redovima.
Sredstva prikupljena na Bazaru kreativnosti bit će iskorištena za poboljšanje rada školskih sekcija. 

Kolektiv osnovne škole “Zalik” se zahvaljuje roditeljima za nesebičnu podršku pri organizaciji Bazara. Na ovogodišnjem Bazaru kreativnosti roditelji naših učenika su pokazali ponovo svoju kreativnost i spremnost za timski rad. Hvala i našim sponzorima a oni su: Vispak, Nova Vita, Automatik servis, Junuz Trnovac, Salem Crnomerović, Dženis Ćatić, Udruženje „Ženski aktivizam” i Sportsko društvo Zalik.