Obavijest o upisu u prvi razred za školsku 2020/21. godinu

Poštovani,
S ciljem zaštite zdravlja djece, roditelja/staratelja, a kako bi spriječili širenje Korona virusa (Covid 19), ove godine upis prvačića izvršit će se na nešto drugačiji način.
Prvi način je elektronskim putem- ispunite prijavni obrazac /PREUZMITE OBRAZAC ZA UPIS/ i pošaljete ga ispunjenog na e-mail škole oszalik@bih.net.ba
Drugi način je da lično dođete u prostorije Škole radnim danom od 9.00-11.00 h i preuzmete isprintani primjerak prijave, te ispunjen vratite u Školu.
Upisni rok traje do kraja mjeseca aprila 2020. godine.
U prvi razred školske 2020/21. godine upisat će se djeca koja do 1.marta 2020. godine navršavaju pet i po (5,5) godina života. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, uz pismeni zahtjev roditelja i preporuke Komisije za upis, može dopustiti da obavezno školovanje počne godinu ranije ili kasnije, ako je to u najboljem interesu djeteta.

Nekoliko radova sa časa izborne nastave informatike u VII razredu na temu “Poziv prvačičima”

Učenici sedmih razreda napravili su nekoliko kratkih filmova u kojima vas pozivaju da nam se pridružite i budete dio tima Osnovne škole ‘Zalik’.
Njihov zadatak iz predmeta Izborna informatika bio je da pokažu zašto vole svoju školu, šta sve ona nudi- kvalitet, širok spektar znanja, moderan i opremljen objekat, iskustvo, dostupnost, otvorenost i prijateljsku atmosferu.