Predavanje na temu Zdrava ishrana

Gošće naše škole bile su nutricionistikinja Nevena Pandža i psihologinja Vedina Ajanović koje su za roditelje naših učenika održale predavanje na temu Zdrava ishrana. Direktor škole Džemal Juklo poželio je dobrodošlicu našim gošćama i zahvalio se roditeljima na odzivu istakavši važnost ovakvih predavanja kako za djecu tako i za odrasle.
Na prezentaciji je slikovito prikazana pravilna i nepravilna ishrana naše djece te kako utjecati na stvaranje zdravog kruga gdje će roditelji biti primjer svom djetetu jer ako oni ne prakticiraju zdrave navike onda se to ne može očekivati ni od djeteta. Gošće su naglasile da bi trebalo uvesti edukaciju o pravilnoj ishrani u sistem obrazovanja jer naučna straživanja pokazuju da se pojedinac hrani u skladu s onime što zna o prehrani. Roditelji su pokazali veliko zanimanje za ovu temu i sa iskazivanjem svojih iskustava aktivno učestvovali na predavanju.
„ Zdrava prehrana, istakle su nutricionistkinje Nevena Pandža i psihologinja Vedina Ajanović, ne znači da je riječ o strogim ograničenjima ili da sebi morate uskratiti hranu koju volite. Riječ je o prehrani zbog koje ćemo se dobro osjećati, imati više energije, bolju kvalitetu života i općenito biti bolje raspoloženi.“
Predavanje je održano u sklopu zajedničkog roditeljskog sastanka za roditelje / staratelje učenika Osnovne škole „ Zalik “ i PO Gubavica.