Dan Armije RBiH

Dan Armije RBiH danas je svečano obilježen u našoj školi i naselju Zalik.
Upriličena je posjeta Spomen-česmi u Zaliku gdje su učenici naše škole kao i svi prisutni učenjem Fatihe odali počast poginulim pripadnicima Armije RBiH. Uz historijski čas prisjetili su se časne i hrabre borbe naših najodanijih sinova. 
Obilježavanje ovog značajnog datuma nastavljeno je svečanom priredbom u našoj školi. Ugostili smo dobitnike najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”, predstavnike porodica poginulih boraca, predstavnike vjerskog, obrazovnog, političkog, javnog i kulturnog života grada Mostara te članice Udruženja “Semerkand”.
Dobrodošlicu prisutnim poželio je direktor škole Džemal Juklo istakavši značaj i vrijednost borbe boraca Armije RBiH i značaj ovakvog obilježavanja Dana Armije kao pozitivnog načina predstavljanja savremene historije našim najmlađim. 
Naši učenici preds

tavili su se pjesmom Djeca vole Bosnu i poetsko-scenskim recitalom koji su izveli učenici 4. razreda. O ratnom putu Armije BiH govorio je Ibrahim ef. Ćatić, predstavnik Oružanih snaga BiH a hor Karađoz- begove medrese je izveo kasidu Bosna. 
Učiteljice Adisa Pajević, Selvedina Kuko i nastavnik Sejo Krhan skupa sa učenicima osmislili su zanimljive performanse koji su se mogli vidjeti na ovoj priredbi. 
Učenici i nastavnici PO Gubavica su također kulturno – zabavnim programom obilježili Dan Armije.
Obilježavanje Dana Armije je jedan u nizu događaja koji će biti realizovani u sklopu manifestacije “Proljeće u Zaliku” a koji organizuju OŠ “Zalik”, UG Progres “Zalik”, SD Zalik, Džemat Zalik i Karađoz-begova medresa.